Hoppa till innehåll

Framkalla Bröllopsbilder Och Foton – Inkludera Kostnaden I Budget Och Bröllopsfinansiering

Finansiera bröllopsbilder

Framkalla Bröllopsbilder och foton – Inkludera kostnaden i er budget och bröllopsfinansiering

Ett bröllop är en unik och oförglömlig dag som förtjänar att förevigas i så många bilder som möjligt. Många par väljer att både ha en professionell bröllopsfotograf och ställa ut engångskameror på borden. Det sistnämnda är också en bra lösning om ni väljer att ha ett mobilfritt bröllop. I denna artikel kommer du att kunna läsa mer om hur du kan inkludera kostnaden för att framkalla bröllopsfoton i din budget. Vi tar bland annat upp:

  • Hur du finansierar framkallningen av bröllopsfoton
  • Hur du väljer rätt bröllopsfotograf
  • Så inkluderar du dina gäster i fotograferingen
  • Spara alla dina bröllopsfoton i en vacker minnesbok

Så kan du finansiera framkallningen av bröllopsbilder

När du anlitar en professionell bröllopsfotograf att filma och fota ert bröllop brukar framkallning ingå i priset. Att anlita en bröllopsfotograf för en heldag kan kosta allt mellan 20 000 kronor och 70 000 kronor, beroende på fotografens erfarenhet. Sedan får du lägga till framkallning av bilder som tas av dina bröllopsgäster. Därför är det fördelaktigt att inkludera bröllopsbilder i bröllopsfinansieringen redan när du börjar planera bröllopet.

Det finns många finansieringsalternativ men det vanligaste är att du själv sparar ihop pengar eller tar ett privatlån via en fristående långivare. Ett tredje alternativ är att be om ett litet bidrag från släkt eller vänner. Det finns inga rätt och fel här utan det viktiga är att välja det alternativ som passar din ekonomiska situation.

Så väljer du rätt bröllopsfotograf

När du ska välja bröllopsfotograf är det viktigt att ta en person som du och din partner känner er bekväma med. Ni kommer att spendera väldigt mycket tid med denna person under bröllopsdagen och det är viktigt att det känns rätt från början. Ta inte första bästa alternativet utan prata med flera fotografer som ni kan tänka er att anlita och jämför i lugn och ro.

En seriös bröllopsfotograf bör ha en webbplats eller sociala medier med referenser och bilder från tidigare jobb och bröllop. Här kan du och din partner se om fotografen har en stil som ni gillar. Se också till att komma överens om prissättningen från början så det inte uppstår någon förvirring. Vissa fotografer vill till exempel ha en deposition som ska betalas före bröllopet som en säkerhet.

Inkludera gästerna i fotografering och framkallning

Idag har i princip alla en kamera i fickan via sin mobil och tar hundratals bilder under ett bröllop. Det betyder att du har chansen att få några riktiga kanonbilder från dina gäster. Se därför till att samla alla bilder från gästerna och inkludera dem i framkallningen till fotoböcker eller större bilder.

Ett annat tips är att använda sociala medier som Instagram och skapa en personlig hashtag för ert bröllop. Be alla som lägger upp bilder på sina sociala medier att använda denna hashtag så ni enkelt kan spara ner dem när dagen är slut. Som vi skrev i inledningen är det också roligt att ställa ut engångskameror vid alla bord, och samla in dem innan hemgång. Då kan du framkalla bröllopsbilder genom att skicka in dessa kameror i en fotopåse som du beställer hem till dörren.

Föreviga ditt bröllop i en fotobok

Ett av de enklaste och vackraste sätten att spara era favoritbilder från bröllopet är i en fotobok. Det blir en personlig fotobok som också är en hyllning till er kärlek. Idag är det enkelt att skapa en exklusiv fotobok, utan erfarenhet av formgivning och design. Sätt din kreativa prägel med olika mönster, färgövergångar och roliga anekdoter från bröllopsdagen. Du kan göra fotoböcker till dig själv, men också ge bort till svärföräldrar eller andra närstående som också vill minnas dagen.

FAQ – Vanliga frågor

Kan jag inkludera bröllopsbilder i ett bröllopslån?

Ja, du kan inkludera bröllopsbilder som en kostnad i ett bröllopslån. Banken räknar med att lånet täcker delar eller hela bröllopet. 

Hur viktigt är att det av välja rätt fotograf till bröllop?

Hur viktigt det är att välja rätt fotograf är upp till er. Antingen kan det vara någon som är proffesionell på foto, annars kan det vara en fotograf som smälter in bra i bröllopsmiljön.